vrijdag 21 september 2012

Van cadeautjes en nieuwe dingen

Op mijn verjaardag, al weer een paar weken geleden, kreeg ik van mijn lieve vriendin Marja een klos Stengels, garen gemaakt van recycled tricot. Leuk, leuk, maar wat ga ik er van maken?
Al blogs lezend kwam ik een patroon voor mandjes tegen bij www.dehaakfabriek.nl en ben een poging gaan wagen. Al hakend kwam Teun even passen of de mand al groot genoeg was voor hem.

 
Gisteren nog even twee kleurtjes draad erbij gekocht omdat wit ook maar zo wit is. Het blauw bleek wel even iets dikker te zijn dan het wit en kramp in mijn hand lag op de loer. Nog een randje grijs en mijn mandje was klaar.
 
 
 
 
 
 
En Teun past er heel goed in!
 
 
Gisteren zat er een cadeautje in de brievenbus; een leuk, lief boekje van mijn Zeeuwse vriendin.
Dank je Ilse!
 
In mijn nieuwbakken mandje had ik mijn omslagdoek/stola verstopt. Eigenlijk helemaal niet a la mij maar toch wilde ik graag een keer zoiets haken. In de opruimingsmand van een stoffenzaak zag ik het zachtste wolletje ooit en moest het gewoon hebben. Na een paar bolletjes opgehaakt te hebben bleek ik veel en veel te weinig te hebben en toen maar op het internet gaan zoeken naar nog een paar bolletjes. Natuurlijk gevonden en toen ook maar een paar kleurtjes voor de rand erbij besteld.
 
 
 
 Jammer genoeg zijn de kleuren op scherm niet altijd de kleuren in het echt. Ik dacht grijs en lila besteld te hebben maar het grijs is ook een soort paars, wel heel erg ton sur ton. Ik ben nog aan het bedenken hoe ik dit af ga maken.
 
 
 De omslagdoek ligt op een ander cadeautje. Onlangs heb ik een abonnement genomen op een prachtig tijdschrift: Daphne's Diary. Als welkomstcadeau mag je een quilt uitzoeken en op bovenstaande foto zie je de quilt die ik uitgezocht heb en hoe mooi hij op ons bed past.

1 opmerking: